Akbük Koyu
Muğla’nın en benzersiz ve en vazgeçilmez tatil bölgelerinden biridir Akbük Koyu. Sessizliğiyle, sakinliğiyle ve tertemiz sularıyla huzuru bol bir köşedir.
Koy, Gökova Körfezi’nin kuzeyinde kalır. Burada küçük bir iskele ve birkaç lokanta bulabilmek mümkündür. Akbük Koyu il merkezine 48 kilometre uzaklıktadır. Muğla’nın birbirinden güzel koylarından birini oluşturan Akbük’te Karia Antik Kenti’ni ve Keramos kalıntılarını gezip görebilme imkanına da sahipsiniz.
Akbük Koyu’na isterseniz Akyaka’dan sahil boyunca süren 25 kilometreli bir yolla ya da Ören’den 20 kilometrelik asfalt bir yolla ulaşabilirsiniz.

Toparlar Şelalesi
Köyceğiz Toparlar Şelalesi eşsiz tabiatıyla yolu Muğla‘dan geçen herkesi adeta bir mıknatıs gibi kendisine çekiyor. Yaz sıcağında serin bir tatil rotası arıyorsanız, doğanın çağrısına kulak verin. Köyceğiz’in eşsiz güzelleriklerinden sadece bir tanesi Toparlar Şelalesi. Son zamanlarda çok fazla insanın ilgisini çekmeyi başaran adeta bir eğlence parkı. Burada metrelerce derinlikteki soğuk suda yüzebilir akmakta olan şelalenin altına girip serinleyebilirsiniz. Ağaca bağlanmış olan ip ile sallanarak suya atlayabilirsiniz. Aynı zamanda harika fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.

Fethiye Kaya Mezarları
Kaya mezarlarıyla Türkiye’nin en çok ilgi çeken ören yerlerinden biri olan Kaunos, ticari açıdan önemli bir liman kentiyken zamanla denizin alüvyonlarla dolmasıyla liman özelliğini kaybetmiş. Kentin kalbini oluşturan akropol 152 metre yükseklikteki tepeye kurulu. Kent surlarının kuzey yönünde olanı Ortaçağ’dan kalmış.
Uzun sur, limanın kuzey yönünden başlayıp Dalyan Köyü’nün ilerisindeki sarp kayalığa kadar uzanıyor. Surun kuzey kısmı Kaunos’un içinde yer aldığı Karya bölgesinin ünlü satrapı Mausolos –dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen mezarı Bodrum’da (Halikarnassos) bulunuyordu- döneminde yapılmış. Kuzeybatı yönündeki sur duvarları Hellenistik Dönem’den (MÖ 323-MÖ 30), limana doğru uzanan surlar ise Arkaik Dönem’den (MÖ 750–475) kalma.
Akropolün eteğinde antik kentin tiyatrosu bulunuyor. Tiyatronun batı yönündeki yapı kalıntılarından biri bazilika tipi kiliseye ait, kentteki diğer kalıntıları ise Roma hamamı ve tapınaktan geri kalanlar oluşturuyor.
Dalyan’dan da görülebilen kaya mezarları MÖ IV. yüzyılda yapılmış, daha sonraları Roma döneminde de kullanılmış.
İskeleden görebileceğiniz kayalara oyulmuş kovuklar, Kaunos’a yük taşımak için antik limana yanaşan gemilere fener görevi gören dev ateşlerin yakıldığı yerlerdir.

Datça Knidos Antikkent
Muğla İli, Datça İlçesi, Reşadiye Yarımadası’nın en uç kısmında Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada Tekir Burnu üzerinde yer alan Knidos antik kenti Batı Anadolu kıyı kentlerinin önemli merkezlerindendir.
Şehir, anakara ve “Kap Krio” olarak adlandırılan ada kısmı olmak üzere iki bölümden meydana gelmektedir. Knidos, Strabon’un da belirttiği üzere, bir “çifte kent” görünümünde olup arazinin dağlık yapısından dolayı teraslanmıştır. Ada ile kara parçası arasındaki deniz sonradan doldurulmuş, böylece iki ayrı liman elde edilmiştir. Bunlardan, kuzeyde daha küçük olana Kuzey Limanı denmiştir. Bu liman askeri amaçlı kullanılmıştır. Diğer yandaki güney limanı ise ticaret gemilerine ayrılmıştır. Bugün buradaki liman ağzını kapayan mendirek kalıntıları ile kuzey limanındaki kule görülebilir.
lara devam edilmiştir.

Kleopatra Plajı (Sedir Adası)
Kedrai Antik Kenti ya da en yaygın adıyla “Sedir Adası”, Ula ilçesi sınırlarındaki Gökova ( Keramos )Körfezinin doğusunda yaklaşık 800m.lik kıyı uzunluğuna sahip, kumsalı, çoğu ayakta kalmış arkeolojik kalıntılarla bütünleşmiş zengin doğal dokusuyla I.derece Arkeolojik ve I.Derece Doğal Sit Alanı , aynı zamanda Özel Çevre Koruma Bölgesidir. Antik kalıntılarla dolu üçlü bir ada grubunun en büyüğü olan Sedir Adası, şaşırtıcı güzelliğiyle hem tarih hem de doğaya meraklı olanlara sesleniyor. Adanın ismi sedir ağacından gelse de bugün adada sedir ağacı yoktur. Kleopatra plajı olarak bilinen kumsalında, jeolojik oluşumlarla ortaya çıkan ve koruma altında olan kumlar, aslında özel bir biçimde oluşmuş kalker damlacıklarıdır. Ege ve Akdenizde SedirAdası dışında sadece Girit Adasında görülen bu nadir kumun kumsal dışına çıkarılması yasaktır.